Gondolat

Döntsön a minőség mellett és az hosszabb távon sokkal kevesebbe fog kerülni Önnek!

Kombiszauna

Mire szolgál a Galla kombiszauna?

Az utóbbi időben egyre nagyobb mértékben terjednek el az úgynevezett kombikabinok. Ez tulajdonképpen nem más, mint az infraszauna és a hagyományos finn típusú szauna egy szerkezetben történő megépítése, amellyel mindkét szauna előnye együttesen élvezhető. Kombi szaunával megoldható a helyszűkével rendelkezők problémája, mely egyúttal költségkímélő megoldás is.

A kombiszaunák megépítése az OZSP infra felületsugárzók valamint a korszerű GSZA-04 típusú kombivezérlő elektronika alkalmazásával vált lehetővé. A hagyományos szaunák - infraszaunákhoz képest - nagy légtere miatt a rúdsugárzók alkalmazása kevésbé előnyös, hisz az egyenletes térbeli sugáreloszlás nem, vagy indokolatlanul több sugárzóelem beépítésével válik lehetővé. Ezzel szemben az OZSP infrafelületsugárzó és a GSZA-04 típusú vezérlő elektronika alkalmazása lehetővé tette a finn és az infraszauna egybeépítését.

A GSZA-04 típusú vezérlő elektronikán kiválasztjuk a használni kívánt szaunát. Ennek megfelelően automatikusan beállítódik a maximális hőmérséklethatár (finnszauna 100°C, infraszauna 60°C). Ezt követően a szauna hőfoka e határig szabadon beállítható. Bekapcsoláskor először a hagyományos szaunakályha kezd el fűteni és ha a szuana hőfoka elérte a beállított értéket, a kályha kikapcsol és automatikusan bekapcsolódnak az infrasugárzók és kikapcsolásig ezek üzemelnek. A módszer előnye a gyors felmelegedés, költségkímélés és a tökéletes működés.


  • alapforma
  • GSZA-04
    kombiszauna vezérlő

Az OZSP infra-felületsugárzó elemeket utólagosan - akár házilag is - a már meglévő szaunákba be lehet építeni. Létező szauna átalakítása esetén a beépített anyag értékének 30%-a a beszerelési költség.