Gondolat

Döntsön a minőség mellett és az hosszabb távon sokkal kevesebbe fog kerülni Önnek!

Infra felületsugárzók

Védőráccsal szerelveInfrasugárzó elemeket elsősorban ipari célokra, szilárd tárgyak felületi felmelegítésére, szárítási feladatokra fejlesztettek ki. Az ilyen ipari sugárzók alapvető jellemzői a magas felületi hőmérséklet (400-800-1800°C). Ezek hullámhossza 1,6-3,9 µm között van, míg energiasűrűségük a sugárzó felületen 1,2-7,5 W/cm2.

A távol-keleten és az USA-ban folytatott kutatások, technikai fejlesztések eredményeként mára létrejöttek azok az infrasugárzó elemek, amelyek a gyógyászatban, természetgyógyászatban, szépségápolásban általánosan, káros hatások nélkül, magas hatásfokkal alkalmazhatók. Ezen sugárzók általános jellemzői az alacsony felületi hőmérséklet (60-120°C) és a hosszú hullámú (2-25 µm) infravörös sugárzás.

Nyers felületsugárzókEzen infravörös sugarak láthatatlan fényűek és teljes mértékben elnyelődnek az emberi szervezetben. Mélyen a bőr alá hatolnak, ahol hőenergiává alakulva a véráram útján gyorsan eloszlanak az egész testben, melynek hatására kellemes melegérzet támad.

Ilyen infrasugárzó az OZSP infrapanel, melyet kizárólag az emberi szervezet "melegítésére" fejlesztettek ki. A nagy felülete miatt a sugárzás térbeli eloszlása teljesen egyenletes. Felülethőfoka 80-100°C, sugárzás hullámhossza 7-10 µm, mely azonos az emberi szervezet saját sugárzási hullámhosszával.

Az OZSP infra felületsugárzó panel olyan villamos fűtőelem, amely két szigetelő lapból áll és a szigetelő lapok hosszabbik oldalának szélén egy-egy rézvezeték - elktróda - van elhelyezve. Az elektródák, illetve a szigetelő lapok között különféle összetevőkből álló, grafitkeverék-carbon található, mely az elektródára kapcsolt 230 V-os villamos energiát alakítja át hőenergiává. A hőenergiát infravörös sugárzással továbbítja az élő szervezet felé. A szigetelőlap hasznos felülete szilícium kristályokkal bevont, a hőátadó felület növelése érdekében.

Nyers felületsugárzóA szigetelőlap másik oldalán alumínium fólia illetve hőszigetelő lap található, mely meggátolja a hátsó oldalon történő energiakisugárzást. A hasznos felület az esztétikus megjelenés elősegítése érdekében különleges, kipárolgásmentes, magas hőmérséklettűrő, a fa természetes színével harmonizáló, enyhén sárga színárnyalatú festékkel színezett. A fűtőpanel és a hőszigetelő réteg a szilárdság növelése érdekében lemezkeretbe foglalt. Az elektromos csatlakozás tömszelencén keresztül kivezetett szilikon vezetékkel történik.

Hatásfoka: 95-97%
Infravörös sugárzása: 7-10 µm (hosszúhullámú)
Felületi hőfoka: 80-100 °C
Minősítése: CE
Garancia: 5 év

OZSP infrasugárzó panel méretek

180 W

230x880x19 mm

350 W

530x880x19 mm

400 W

530x980x19 mm

500 W

630x980x19 mm